lördag 4 juni 2011

Färsbiffar- en vardags favorit

I Sydafrika är köttfärs ganska dyrt så istället blir det väldigt mycket kyckling som är otroligt billigt (ca 35-40kr kg för färska fileér)

Så nu när vi är i Sverige, passar vi på att äta mycket köttfärs. Enkelt och lätt att variera plus det är perfekt att laga mycket mat av och frysa in.

Vår vardagsfavorit de senaste veckorna har varit vanliga färsbiffar. Så himla enkelt att göra och väldigt gott ihop med gräddsås och en sallad el grönsaker.



Jag är ju som sagt ingen recept människa men säg at man har ca 600gr köttfärs. Hacka en gul lök riktigt smått och blanda i färsen tillsammans med 2 ägg och en skvätt grädde. Salta och peppra och arbeta ihop färsen ordentligt.  Forma små biffar och se gärna till att de är ganska platta när man lägger de i stekpannan eftersom de kommer dra ihop sig och bli tjockare under stekningen. Stek på medelhög värme i rikligt med smör.
Av stekskyn gör man sedan en gräddsås på oxbuljong och grädde. På sistone har jag även exprimenterat en del med "Redix" som man kan köpa på lchf-butiken. Funkar riktigt bra fast man måste vara ordentlig med att lösa upp det i vätskan eftersom det annars lätt blir som små gummi klumpar...

På bilden ovan kan man se mindre köttbitar i såsen och det är helt enkelt för att vi tog lövbiffgrytan som vi hade ätit ett par dagar tidigare, spädde ut såsen och använde ihop med biffarna..

Enkelt och riktigt MUMS!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar